Obec

Radslavice

Okres Vyškov

Hlášení 24. 4. 2024

  1. Soukromý prodejce bude ve čtvrtek 25. 4. 2024 od 8:00 hod. u obchodu prodávat brambory sadbové i konzumní za 16 Kč/kg, cibuli, mrkev a zelí za 19 Kč/kg a rajčata za 49 Kč/kg.
  2. Obecní knihovna a Čtenářský klub Crhy a Strachoty za podpory obce Pustiměř si pro vás připravili autorskou pohádku POPELKA Z URUKU. Představení se uskuteční v neděli 28. dubna od 16.00 hodin v Sokolovně v Pustiměři. Vstupné je dobrovolné. Všichni jste srdečně zváni.
  3. Vodovody a kanalizace Vyškov, a.s. oznamují, že ve čtvrtek 2. května 2024 od 7:30 hod. do 13 hod. bude probíhat odkalování vodovodu.
  4. Oznamujeme čtenářům, že dnes se v obecní knihovně půjčují knihy. V době od 17 hod. do 18 hod.
  5. SDH Radslavice oznamuje občanům, že v sobotu 27. dubna 2024 proběhne svoz kovového odpadu. Začátek v 8 hod. z Radslavic i z Radslaviček.
  6. Oznamujeme občanům, kteří se přihlásili na obecní zájezd do Velkých Losin, že odjezd autobusu bude v sobotu 4. května 2024 v 7 hod. ze zastávky v Radslavičkách a v 7:05 hod. ze zastávky v Radslavicích. Do termálních lázní si vezměte plavky, ručník, župan a gumové pantofle. Součástí lázní je i samoobslužná restaurace. Upozorňujeme, že stříbro v termální sirné vodě černá.
  7. Zastupitelstvo obce Radslavice oznamuje občanům, že dříve poskytovaný dotační program na pořizování bio popelnic od fi. Respono do domácností již není dostupný. V současné době obec nemůže nadále poskytovat bio popelnice zdarma, neboť již tento program nezískává finanční podporu a všechny dříve nakoupené zásoby již byly vyčerpány, a proto pořízení dalších popelnic je zpoplatněno.
    Občan si v případě zájmu pořídí popelnici na bio na vlastní náklady. Nádobu lze zakoupit u fi. Respono nebo jinde, ale musí mít parametry nádoby na bioodpad (hnědá popelnice, mřížka uvnitř a odvětrávací otvory po stranách). Jakmile si občan popelnici pořídí, musí ji nahlásit na obecním úřadě, aby byla nahlášena fi. Respono a následně vyvezena.

Zpoplatnění vývozu popelnic bude ve stejném režimu jako doposud.
a. Každá nemovitost má nárok na vývoz 1 nádoby o velikosti 140 l bioodpadu zdarma.
b. Za každou další bio popelnici o velikosti 140 l zaplatí občan za vývoz 800,- Kč za rok.
c. Za každou další bio popelnici o velikosti 240 l zaplatí občan za vývoz 1 600,- Kč za rok.
d. Pokud občan bude chtít místo 140 l bio popelnice, jejíž vývoz má nyní zdarma, větší 240 l bio popelnici, zaplatí 800,- Kč za rok.
Jakmile si občan popelnici pořídí, musí ji nahlásit na obecním úřadě, aby byla nahlášena fi. Respono a následně vyvezena.